Sportprogramok megszervezése - Velény

  1. 10:00-16:00 Sport- és ügyességi vetélkedők:

Összesen 8 csapat mérethette meg tudását, ügyességét, felkészültségét a különféle csapatversenyeken. A légvár és a trambulin egész napos volt a kicsik nagy örömére. Volt tollaslabda, asztali tenisz, kapura rúgás, kötélhúzás, zsákban futás, íjászat, pedálos gokart, ugrókötelezés és még jó néhány ügyességi feladat. A kicsik nagy örömmel vették birtokba a trambulint és a légvárat. A tollaslabdát és a kapura rúgást mindegyik korosztály kipróbálta. A csoportok focimeccseken indultak, de kipróbálták magukat futóversenyen is. Szintén a csapatok indultak egymás ellen a kötélhúzáson, de az íjászat kipróbálását követően is rendeztek egy csapatversenyt. Az a csapat nyert, akinek a tagjai összeadva a legtöbb pontot szerezték meg. Az íjászat és a pedálos gokard volt a legnépszerűbb, még a fellépők is kivették a részüket belőle. A zsákban futás a fiúk, míg az ugrókötelezés inkább a lányok sportága volt. Asztali teniszben inkább a haladók vettek részt. Ügyességi vetélkedőnél a bátrabbak kezdték el a feladatokat. Akadálypályán kellett áthaladni a versenyzőknek kifeszített madzag alatt, de csipeszfogót is játszottak, amely során a póló hátuljára felrakott csipeszekből kellett minél többet összegyűjteni. Az első három helyezett oklevelet kapott és külön tárgyjutalomban részesült, a többi résztvevő között kiosztottuk a vetélkedő során használt sporteszközöket. Minden jelentkező kapott egy almát, ami jelképezte az egészséges táplálkozást. Minden jelentkező kapott egy almát, ami jelképezte az egészséges táplálkozást. Így a közönség nagy megelégedésére senki sem maradt jutalom nélkül. 

 

  1. 11:30-12:30 Szilas Miklós zenés gyerekműsora:

A Csorba Győző könyvtár támogatásával Szilas Miklós zenés gyermekműsort adott elő, így azok is szórakoztak, akik nem jelentkeztek a vetélkedőkre, csapatversenyekre. A zenére és mesékre épülő gyermekműsor interaktívan vonta be a kicsiket az előadásba, akik különösen élvezték, hogy részesei lehetnek a műsornak. Az előadó számos játékos gyermekdallal készült, de közös játékra is invitálta a kicsiket, miközben instruálta őket, hogy mi a feladatuk. Például, közösen tanultak meg egy egyszerű gyermekdalt, lépésről lépésre, majd egy rövidke táncot is megtanultak.

 

  1. 12:30-13:30: Ebéd

 

  1. 13:00-14:00 A Gerdei Nyugdíjas Egyesület énekes műsora

A Gerdei Nyugdíjas Egyesület fellépése során vidám, a gyermekek és fiatalok számára is érdekes, modernebb dalok feldolgozását adta elő. A kórus igyekezett a hagyományőrzés és a mai fiatalok érdeklődési körének megfelelő dalok, népdalok ötvözésére, így olyan színvonalas programot nyújtottak, amelyet a felnőttek is és a kisebbek is érdeklődéssel hallgattak. 

 

  1. 14:00-17:00 A Kétújfalui Beás Hagyományőrző Egyesület előadása:

Az egyesület hagyományos, ritmusos romazenét játszott a megjelenteknek. Ötvöződik bennük a szaktudás, az elköteleződés és a zene szeretete, a megjelent közönség nagy megelégedésére. Az egyesület előadása alatt a sportot és a mozgást is népszerűsítette, személyes sportolási szokásaikról való beszélgetéssel.

 

  1. 16:00 Eredményhirdetés, díjak átadása

 

  1. 17:00-17:45.-ig Szuszi Akrobatikus Pompon bemutató:

Az előadás a tánc, a zene, és az akrobatika kiváló ötvözésére épült. A Szuszi Akrobatikus Pompon csapata egy rendkívül látványos, a közönséget lenyűgöző műsorral készült. Az előadás egyszerűsége adta nagyszerűségét, sokféle elemet magába ötvöző műfajt ismerhettek meg a résztvevők. Az összeszedett műsor mögött szemmel látható volt a kemény munka, a rengeteg gyakorlás, és ennek eredménye.

 

  1. 18:00- 18:45 Tajti Boy Együttes előadása

A rendezvény utolsó előtti előadását a Tajti Boy Együttes kezdte meg. A pécsi zenekar mulatós és pop slágereket hozott a résztvevők számára. A zene mellett a jó hangulatról az is gondoskodott, hogy a fellépők meglehetősen közvetlenek és vidámak voltak, így igyekeztek bevonni a közönséget közös éneklésre, táncra.

 

  1. 19:00-19:45 Tesók Együttes előadása:

Az országos népszerűségre szert tett duó folytatta a rendezvény programját, s utolsó fellépőként biztosította a fergeteges hangulatot, miközben felvállalták a sport népszerűsítését. A koncert közben végzett közös táncolás egyrészről remek közösségformáló szereppel bír, másrészről a tánc is nagyon hatékony mozgásforma, megdolgoztatja a lábakat. A zenekar igyekezett motiválni a résztvevőket, hogy minél többen csatlakozzanak a közös táncos szórakozáshoz. A fellépő két sztárvendég a jó hangulaton kívül a nagyobb létszámú részvételhez is hozzájárultak.