Sportágválasztó közösségi szabadidősport rendezvény - Bicsérd

 

1.) 12:30-13:00 Zumba- oktató: Szili Zsanett

 

A sportágak bemutatását Zumba órával kezdtük meg. Igyekeztünk úgy összeállítani a sportágak sorát, hogy az adott sport történetét is megismerhessék a résztvevők, és ki is próbálhassák. Településünk lakója Szili Zsanett jóvoltából próbálhatták ki a Zumbát a résztvevők, akik még nem ismerték ezt a fajta mozgást. Zsanett ismertette a Zumba jótékony hatásait, majd 30 percben ki is próbálhattuk azt a mozgásformát.

 

2.) Kosárlabda edzés és bemutató: BMI Kosárlabda szövetség

 

Egy kis szünet után a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke Janovics László, helyettese és menedzsere tartott egy rövid ismertetőt. A szövetség képviselői nem csak a „sima” kosárlabda sportot ismertették. László elmondta, hogy létrehoztak kerekes székeseknek is egy klubot, ahol ők is elsajátíthatják ezt a sportot. Elmondta, hogy tervei közt szerepelt 2-3 kerekes székes játékos meghívása erre az eseményre, de sajnos ők egészségügyi okokból nem tudtak eljönni. A bemutatkozó után alapgyakorlatok következtek, mint pl.: labdavezetés, cselezési technikák, kosárra dobás. Ezek elvégzése, gyakorlása után, a résztvevőkből 2 csapatot kialítva egy kisebb kosárlabda mérkőzést bonyolított le a szövetség elnöke. Egytől egyig minden résztvevő nagyon élvezte, természetesen azok is, akik kívülről szemlélték a mérkőzést. A mérkőzés után egy közös fotó is készült, mely tudomásunk szerint kikerült a szövetség honlapjára is. A szövetség képviselői egy kis ajándékkal, kedvcsinálóval is készültek a résztvevőknek: a szövetség logójával ellátott kitűzővel és bögrével, melyet minden résztvevő hazavihetett.

 

3.) 14:45-15:30 Fitnesz Jumping edzés

 

15 perces szünet után a Szentlőrinci Power Free Time Center egyik edzője tartott Fitnesz Jumping bemutatót, majd edzést. Az edző ismertette ennek a fajta mozgás jótékony hatásait, történetét. Egy rövid bemutató után, a résztvevők is csatlakozhattak az edzéshez. Ez egy igen intenzív mozgásforma. 

 

4.) 15-45-16:30 Jóga óra-oktató: Szironyné Mayer Mónika

 

Eseményünket egy jóga órával zártuk. Úgy gondoltuk, hogy ez tökéletes befejezése ennek az igen mozgalmas napnak. Szintén rövid ismertetőt hallhattunk az óra elején. Ez nem csak egy sport, de életforma is. Testnek és léleknek egyaránt jó karbantartó.