Sport és szabadidős napok (Testmozgás és a tömegsport népszerűsítése) - Szabadszentkirály

Tevékenységek

 

Az esemény a délutáni órákban vette kezdetét minden korosztályhoz tartozók érdeklődési körének megfelelő sportolási és szabadidős tevékenységi lehetőségekkel.

 

2.) 15:30-17:00 Gyermek programok Légvár vetélkedő

 

Az esemény elején a legkisebbekre irányult a figyelem, hiszen a szórakoztatásukra légvárral készült az önkormányzat, valamint játékos vetélkedőket tartottak nekik. A légvár okozta a legnagyobb örömet a kicsiknek és többen hosszú órákat ugráltak, játszottak a légvárban és élvezték a hatalmas színes játékot, melyen egy lépcsős mászó rész és egy hatalmas felfújt madár is helyet kapott ezzel is színesítve a játék hangulatát.

 

3.) 17:00-18:00  Szabadszentkirályi foci csapat bemutatója

 

Szabadszentkirály lakosságát nehéz a sportok irányába elmozdítani így „kedvcsinálónak” a programsorozatban több sportág bemutatása mellett most a helyi foci csapat tartott bemutatót. A játékosok dekázássál, cselekkel, trükkös passzokkal próbáltak kedvet csinálni a programon résztvevőknek, hogy bevonják őket a mozgásba a focin keresztűl. A csapat tagjai szívesen tanítgatták a kicsiket-nagyokat cselekre és passzokra. A program keretében a helyi csapat a rövid focibemutatót követően egy rövid bemelegítő után „edző” meccsel szórakoztatták a falubelieket. A rendezvényen sokan vettek részt és fontolgatták a csapathoz való csatlakozást a bemutatót követően.

 

4.) 18:00-19:00  Szuszi team Pompon csapat bemutatója

A Bicsérdi Szuszi TEAM tartott egy kis ízelítőt a pompom programjukból. A koreográfia tartalmazott akrobatikus elemeket is, melyet nagy ovációval jutalmazott a közönség. A Szuszi Akrobatikus Pompom Team 2006-ban alakult a Bicsérdi általánosiskola keretein belül. A kezdeti helyi felkérések után egyre több helyre hívták őket és egyre nagyobb sikereket értek el. 2019-ben a Magyar Látványtánc Szövetség 3 koreográfiájukat is „A” osztályba, azaz PROFI kategóriába sorolta. Ezeknek a sikereknek köszönhetően is vettek részt a szabadszentkirályi program sorozatban, ahol egy kis ízelítőt kaphattak az érdeklődők és talán kedvet is a fiatal lányok részéről a csatlakozáshoz.