Sport és szabadidős napok (Testmozgás és a tömegsport népszerűsítése) - Bicsérd

  1. Az esemény 8 órakor kezdődött. A folyamatos esőzések miatt sajnos a kültérre tervezett programjainkat módosítanunk kellett, így az esemény a Bicsérdi Általános Iskolában kapott helyet. Az esemény első részében a résztvevőket csapatokba osztottuk. Véletlenszerű, játékos sorsolással választottuk ki, hogy kik alkotnak egy csoportot. Mindenki húzhatott egy különböző színű és figurával ellátott cetlit, s akik ugyanazt húzták kerültek egy csapatba. Ezt követően ismertettük a gyerekekkel a különböző ügyességi feladatokat, amelyek helyszíne a folyosókon vagy éppen a tantermekben volt. A feladatok lebonyolításában az iskola 8. osztályos tanulói is részt vettek.A csapatok vegyes korcsoportúak voltak, hogy minden csapat egyenlő eséllyel induljon.Összesen 8 csapatot alakítottunk ki.

 

  1. A csapatok forgószínpad szerűen haladtak, vagyis minden csapat más állomáson kezdte a versenyt, hogy egyszerre tudjanak haladni. A legnépszerűbb játékos feladatokat kiemelve, az egyik állomáson olyan feladat várta a versenyzőket, amely a mozgás mellett az esemény céljával összhangban a higiéniára is felhívta figyelmet. 3 méterenként 2 oszlopban vizes vödrök voltak sorba rendezve. Az első vödörben egy szappan volt, amelyet vödrönként haladva az utolsó vödörig kellett elvinni, ugyanígy visszafelé is, így hívva fel a figyelmet az alapos kézmosás fontosságára, és a megfelelő higiéniára. Az állomások közt volt célba dobás, ugróiskola, ahol minden versenyzőnek súlyzóval a kezében kellett végig haladnia. Volt még táncverseny, de nem a megszokott módon. Minden csapatnál a tagoknak 1-1 hullahopp karikába kellett beleállnia, ebben kellett táncolni. Minden egyes zeneváltásnál eggyel kevesebb karika lett a földön. A csapat minden tagjának versenyben kellett maradnia, úgy hogy minden tag 1-1 karikában álljon, ezzel a feladattal fejlesztve, elősegítve a kreativitást, a csapatban való együttműködést, az együtt való sportolást.

 

  1. A verseny végeztével az iskola tornatermében az Alma Együttes koncertje várta gyerekeket. Ez a zenekar nagyon népszerű a gyermekek és szüleik körében. A népszerűség a gyerekdalok minősége mellett, a sokrétű tanításnak köszönhető, hiszen zenével hívja fel a figyelmet, tanítja a gyerekeket pl.: a környezettudatosság, a mozgás, az egészséges életmód fontosságára, melyek az eseményünk célja volt.