"Miénk itt a tér" - Közösségi terek jobb kihasználásának biztosító népszerűsítő program - Királyegyháza

Tevekénységek:

 

A program délelőtt 10 órakor kezdődött, a könyvtár, bemutatóval megnyitóval. Ezt a közösségi színteret még nem használták a község lakói. Az új könyvtár a Civil Közöségi Színtér mellett kapott helyet egy teljesen felújított épületben.

 

1.)  10:00-11:00 Könyvtár bemutató-előadó: Horváth Edina

 

A könyvtár bemutatón Horváth Edina az új könyvtáros bemutatta a könyvtárat, beszélt a könyvek fontosságról a mai digitalizált világban. Ismertette, hogy az olvasás mellett mennyi minden mást is lehet szervezni a könyvtárban, mint például mesedélután, filmhét, író-olvasótalálkozó, könyvbemutatók. Interaktív volt a bemutató, a gyerekek nézegethették a könyveket, birtokba vehették a mese sarkot.

 

2.) 11:00-11:45 Rendhagyó Irodalomóra-előadó: Horváth Edina

 

 11:00-11:45- ig Horváth Edina rendhagyó irodalom órát tartott a megjelenteknek. Mivel java részt, fiatalokat és fiatal felnőtteket vártunk az eseményre igy Horváth Edina a „Lubickoljunk együtt a könyvtár világában” címet adta az órának. Mivel itt a nyár és sok gyerek nem jut el nyaralni, igy szerette volna népszerűsíteni a könyvtárat, az olvasást. Különböző ifjúsági regényekből olvasott fel részleteket, pl. Harry Potter, Gyűrűk Ura, Lassie, A két Lotti, majd kvíz formájában játékos vetélkedőn vehettek részt a megjelentek. Rendkívül jól sikerült az óra. Érdeklődve távoztak a megjelentek. Sikerült megmutatnunk a fiataloknak, hogy ha ide jönnek, sok újdonságot ismerhetnek meg, mely nem mellesleg hozzájárul a művelődésükhöz.

 

3.) 11:45-13:00 Kézműves foglalkozások-Szabó Zsófia

 

11:45-13:00 óráig Szabó Zsófia kézműves foglalkozást tartott a foglalkozáson java részt gyermekek vettek részt. Készítettek kulcstartókat, szélforgókat, színeztek rajzoltak, gyurmáztak. A foglalkozáson játékos formában történt a gyermek fejlesztése. A gyermekek finom motoros készségeinek fejlesztése volt a központi a cél. Zsófia a foglalkozások közben kérte a szülőket, hogy otthon is legyen lehetőségük a gyerekeknek ilyen tevékenységeket művelni, hogy segítség a fejlődésüket. Nagyon jól sikerült a kézműves foglalkozás. A kézműves foglalkozás során használt kellékeket a résztvevők hazavihették.

 

4.) 13:00-14:00 Hangoló Mesés Színház előadása

 

 13:00-14:00 óráig a Hangoló zenés-mesés gyermek színház előadása volt látható. Az előadás címe „A fákban rejlő kincseink” volt, a műsor témája felkelti az érdeklődést, megismerési vágyat a fák fontosságával kapcsolatban. Szülők és gyermekek együtt énekeltek, szórakoztak. Különösen jó volt, hogy az előadás interaktív volt, hiszen igy a gyermek is be lett vonva az előadásba, ami rendkívül, jó élményt nyújtott nekik.

 

A program végén az anyagköltségben vásárolt iskolaszerek ki lettek osztva a résztvevő gyermekek között.