"Kapcsoltam" - helyi közösság erősítő program a HEEFT alapján - Velény

Tevékenységek:

 

A program két előadásból tevődött össze, valamint a jelenlévők ügyességi sporteszközök próbálhattak ki, és lehetőségük nyílt közös csocsóra, asztaliteniszre, gokartra, és íjászatra. Továbbá a program egy közös étkezést is tartalmazott.

 

  1. 10:00-14:00 Élőzene- Farkas József

 

A program kezdetétől a jelenlévők élőzenét hallgathattak, melyet Farkas József szolgáltatott

 

  1. 10:00-14:00 Gokart, csocsó, asztalitenisz, íjászat és ügyességi sporteszközök használata

 

A program ideje alatt a jelenlévők különböző sport és szabadidős tevékenységet végezhettek, mint a gokart, a csocsó, az asztalitenisz, az íjászat, illetve egyéb ügyességi játékok.

 

  1. 10:00-11:10 A személyes kommunikáció, a kapcsolattartás jelentősége a fiatalok közösségi kohéziójának megerősítésében – előadó: Szűcs Katalin

 

Szűcs Katalin pedagógus ügyesen bevonta előadásába a fiatalságot, érdekes párbeszéd alakult ki az előadó és a fiatalok között. Hosszan ecsetelte, milyen fontos a személyes kommunikáció, a kapcsolattartás a fiatalok

közösségi kohéziójának megerősítésében. A kommunikáció célja az információcsere, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás. A személyes kommunikáció fizikai jelenlétet kíván. Részesei vagyunk az eseményeknek, több inger, külső hatás ér. A közösség latin eredetű szó, mely egy csoportra vagy társulásra utal, melynek megvannak a közös céljai, érdekei. A kohéziós vagy összetartó erő mindazon fogalmak összessége, amelyek erősítik a közösség összetartását.

 

  1. A megfelelő közös programok jelentősége, fontossága a kortárs közösségi kohézió erősödésében-előadó: Papp Csaba

 

Pap Csaba pedagógus: Kifejtette a közösségi programok jelentőségét. A tanórán kívüli hasznos szabadidő-eltöltés biztosítása, a fiatalok közösségeinek erősítése, a csellengő fiatalok számának csökkentése. A programok elősegítik a korosztályok közti kapcsolatteremtést. Teret ad az önkifejezésre. Hozzájárul a szociális készségek fejlődéséhez, a szemléletformálódáshoz. Célja lehet: szórakoztatás, ismeretszerzés, településhez való kötődés, közösségi szerepvállalás. A sportesemények, fesztiválok lehetőséget adnak társas interakciókra, kapcsolatteremtésre, kommunikációra. A programok tervezésénél figyelembe kell venni a célcsoport igényeit.

A tervezésbe vonjuk be az adott korosztály képviselőit. Fontos a közösségi visszacsatolás.

 

 

Egyéb események:

Az előadáson részt vett fiatalok pólót kaptak ajándékba.