Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - közösségi testmozgás - Bicsérd

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - közösségi testmozgás - Bicsérd
  1. 14:15-18.00 Kerékpár- és futóverseny:

E nap alkalmából, egy amatőr kerékpárversenyt és futónapot rendeztünk. Minden korosztályra gondolva a kerékpár kategóriában 3 kategóriát indítottunk. Volt egy Mini kategória a 6-10 éves korosztálynak, egy Junior kategória a 11-15 éves korosztálynak, és egy felnőtt 16-99 éveseknek. A futóversenyen 15 éves kortól felfelé lehetett részt venni. A kerékpár Mini távja 2,4 km, a kerékpár Junior távja 3,8 km, és a kerékpár felnőtt távja 7,3 km volt. A futóknak szintén 7,3 km-t kellett megtenniük. A Mini és Junior távok a településen belül zajlottak, a felnőtt kerékpár és futó táv pedig a szomszéd település, Zók határáig ment. A versenyre előzetesen és a helyszínen is lehetett nevezni.

A verseny ideje alatt a Szentlőrinci Rendőrőrs járőrei, őrsparancsnoka, és a bicsérdi, királyegyházai, szentlőrinci polgárőr egyesület tagjai vigyázták a versenyzők biztonságát.  A versenyzőket minden távban 1-1 orvos is kísérte, Dr. Mánfai Zoltán, Dr. Mánfainé Dr. Szabados Ibolya és Dr. Lee Gergely Thai. Minden táv előtt Szili Zsanett vezetésével zajlott a bemelegítés. 14.15-től vártuk a versenyezőket a regisztrációval, illetve a rajtszámok átvételével. 14.45-kor kezdődött az első bemelegítés, majd 15 órakor indult a futóverseny.  16.15-kor indult a kerékpár Mini távja, 17 órakor indult a kerékpár Junior távja, és 17.45-kor a felnőtt kerékpár táv. Összesen 50 versenyző vett részt a versenyen, gyerekek, felnőttek egyaránt.

  1. 18.30-19:00 Díjátadó:

Minden kategóriában az első három helyezett érmet, oklevelet kapott.

Különdíjakat is osztottunk. A legfiatalabb versenyzők – 3 gyermek kapta meg ezt a különdíjat, kettő 7 éves kisfiú és egy 8 éves kislány -  a helyi horgásztó büféjének felajánlásából 10 gombócos fagyi kupont kapott ajándékba, melyet a nyár folyamán válthatnak be.

Legidősebb női, férfi versenyzőnket is díjaztuk. Legidősebb férfiversenyzőnk a futásra jelentkezett, Nagy Lajos volt, aki 1943-ban született.

Legsportosabb család különdíjjal is készültünk, azoknak a családoknak ahol a szülők és a gyerek/gyerekek is versenyeztek valamely kategóriában. Ezt a díjat 5 család kapta meg.

A különdíjuk a helyi start mezőgazdasági munkaprogramban készített termékekből összeállított csomag volt. Ennek tartalma: Bicsérdi Bio Tökmagolaj, eperlekvár, bodza szörp, akácméz, paradicsom lé.

  1. 19:00-19:30 SZUSZI Akrobatikus Pompon Egyesület műsora

A díjátadót követően a SZUSZI Akrobatikus Pomon Egyesület tartott egy fél órás bemutatót. A látványos műsor során a koreográfia szabad táncstílusok ötvözéséből állt össze, dinamikus zenére akrobatikus elemeket mutattak be a fellépők. A pompon, mint az előadás fő kelléke nagyon látványos műsort eredményezett, a résztvevők nagy érdeklődéssel fogadták a műsort.

  1. 19:30 Máté Péter Emlékkoncert

Az esemény egy Máté Péter emlékkoncerttel zárult, amely a Szívhangok címet viselte. A résztveők nagy örömmel fogadták a koncertet, hiszen szinte valamennyien ismerik Máté Péter legendás dalait a fiatalkorosztálytól egészen az idősekig.